Hjem Centralforeningen for stampersonel

Det blev et ja: FTF og LO fusionerer

Fredag 13/04 2018 | Jane Munk

På fredagens kongresser i FTF og LO blev det besluttet at fusionere de to hovedorganisationer til én stor megaorganisation. Den nye organisation kommer til at favne op mod 1.500.000 lønmodtagere.

Det var dog ikke helt uden modstand. Særligt på FTF-siden var der betænkelighed mod en sammenlægning med LO, idet man frygtede medlemsfald og partitilhør. Det endte dog med, at 71 procent af de delegerede stemte ja.

Før kongressen havde FTF’s store forbund Danmarks Lærerforening, Dansk Sygeplejeråd og Politiforbundet meddelt, at de støtter fusionen. Farmakonomforeningen, Prosa, Finansforbundet, Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening og Konstruktørforeningen var nej-sigere.

En historisk dag
CS’ delegerede havde før kongressen bestemt at stemme for fusionen, og det glæder derfor formand Jesper K. Hansen, at den nye hovedorganisation nu er en realitet. Han håber på, at den nye organisation alene på grund af størrelsen, vil få meget større gennemslagskraft

”Det er en historisk dag for dansk fagbevægelse,” siger han.

”Når man lægger to store organisationer sammen, får man selvfølgelig ikke at det, man gerne vil have. Det er først nu arbejdet starter for at præge den nye hovedorganisation i den retning, vi gerne vil have, sammen med 1.500.000 andre lønmodtagere.”

”Det er en stor dag, og jeg skal garantere vores medlemmer for, at jeg arbejder for, at den nye hovedorganisation bliver partipolitisk neutral,” siger formanden.

Planen er, at den nye organisation træder i kraft allerede den 1. januar 2019. Næste skridt for CS er, at de delegerede skal diskutere, om de vil være med i den nye hovedorganisation eller om CS skal melde sig ud. Det kommer til at ske i starten af juni.